Kirsten SellinKirsten Sellin

Jeg hedder Kirsten Sellin og er uddannet fysioterapeut i 1992 og er ansat i Furesø Kommune som børnefysioterapeut hvor jeg arbejder i PPR (pædagogisk, psykologisk rådgivning).

Jeg rådgiver og vejleder forældre og andre voksne omkring børnene i institutioner og skoler, samarbejder med sundhedsplejersker omkring børn med motoriske vanskeligheder, samt tilrettelægger træningsprogram til børn.

Jeg underviser førstegangs fødende forældre i hvordan de kan medvirke til at styrke deres barns sansemotoriske udvikling. Jeg undersøger om der skal anskaffes personlige hjælpemidler til børn med CP eller andre motoriske udfordringer.

Derud over har jeg min egen virksomhed, hvor jeg hjælper familier med urolige grædende spædbørn, via min hjemmeside. Jeg giver rådgivning og tager på hjemmebesøg hos familier.

Jeg har undervist forældre på barselsgangen på Rigshospitalet i hvordan man kan berolige et grædende spædbarn. På baggrund af mine erfaringer med disse børn har jeg skrevet en praktisk håndbog i hvordan man kan få et uroligt grædende barn til at falde til ro og sove længere tid.

Jeg har været i Godmorgen Danmark og har medvirket i Læge Carsten Vagn Hansen´s tv program, hvor jeg har fortalt om metoden: Efterlign livet i mors mave, en hjælp til urolige spædbørn.

Jeg har arbejdet med kolikbørn siden 2004, hvor jeg fandt frem til en metode som hurtigt og effektivt fik urolige grædende spædbørn til at falde til ro. Det startede med at min søn havde kolik, hvilket gjorde at jeg desperat søgte en løsning på problemet. Jeg fandt frem til en læge fra USA, som havde arbejde med kolikbørn i mange år. Han havde fundet ud af, at ved at efterligne de forhold som barnet havde oplevet i mors mave, faldt disse urolige spædbørn til ro på få minutter. Hans teori er, at da barnet lå i mors mave, fik det en stor mængde sansestimuli og at det efter fødslen, fortsat har et behov for disse stimuli til at berolige deres umodne nervesystem. Så det handler om at skabe de sansestimuli som barnet genkender fra livmoderen.

Jeg tror at der kan være forskellige årsager til, når det lille barn har vedvarende gråd. Der kan eks. vis være problemer med fordøjelsen eller der kan være skævheder i rygsøjlen efter en hård fødsel, som kræver behandling. Men jeg tror at i langt de fleste tilfælde at der er tale om noget mere ukompliceret, at barnet har behov for beroligende sanseoplevelser. Der findes lande hvor man næsten ikke kender til spædbarns kolik, da man bruger disse sansemetoder.

 

Uddannelser

1992 uddannet fysioterapeut fra København

1986 uddannet gymnastikpædagog fra København

 

Tidligere jobs

Børnefysioterapeut i Københavns Kommune Børneterapi

Børnefysioterapeut i Børneterapien i Gentofte

Fysioterapeut på Genoptræningshospitalet i Montebello i Spanien

Fysioterapeut på Københavns Kommunehospital

Fysioterapeut på Børneneurologisk Behandlingsklinik

Distriktsfysioterapeut i Fysio- og ergoterapifunktionen i Ballerup

 

Kurser

Mitii (Move it to improve it)

OPT (Oralmotoriks træningsterapi)

Kinesiotaping kursus 1

Aims og Bayley test til småbørn

Fysioterapi til motorisk usikre børn

Movement ABC (test til børn)

Forflytning, pædagogik og forebyggende arbejde

Før og efter fødselsforberedelse